SOLEN GIR NOK ENERGI PÅ EN TIME TIL Å DEKKE HELE JORDENS ENERGIBEHOV I ETT ÅR

 


 

 Effektivisering av produksjon og andre teknologiske fremskritt har redusert prisen på solceller kraftig, og det siste året har prisen flatet ut. Det gjør at solenergien nå er i ferd med å bli den billigste strømmen levert hos deg. Gi eiendommen din et løft, invester i solceller og spar penger og miljøet.


Kan jeg få solceller på taket?

Ja, de aller fleste kan installere solcelleanlegg på taket sitt. Det er normalt sett lite begrensninger, men man må starte i riktig rekkefølge. En av våre medarbeidere vil veilede deg i prosessen videre. 

Vi beregner størrelse ut fra våre anbefalinger og dine ønsker. Innfestingene blir prosjektert etter aktuell snø- og vindlast for ditt området.


Kan jeg få 230V på hytta?

Ja!

Mye av informasjonen på disse sidene omhandler solcelleanlegg for bolig/ næringsbygg, men vi leverer også offgrid løsninger.

Solceller har lenge vært utbredt på hytter uten innlagt strøm. Disse, mange gamle, solcellene kan med fordel byttes ut med langt mer moderne solceller. I tillegg har vi mange gode løsninger for å få 230V på hytta. Er det lønnsomt med solceller?

Ja, nå har teknologi og pris gjort at det for de aller fleste vil lønne seg med solceller. Det som er veldig spennende nå er at vi nærmer oss en nedbetalingstid på 10 år! Dette kombinert med forventet levetid på over 30 år gjør at dette lønner seg. Med utviklingen av strømprisen ser det ut til at dette regnestykket blir bedre i årene som kommer.


Hvor mange solceller trenger jeg? 

Som regel er det mest lønnsomt å installere det du kan bruke selv. Om du produserer mer enn du bruker selger du ganske enkelt dette. Slik som markedet er nå finnes det aktører som tilbyr opp til 1 kr pr kWh. Men det er begrensninger på hvor mange kWh du kan selge og hvor lenge denne ordningen vil være tilgjengelig. Uten denne avtalen vil man få "spotpris" uten nettleie. Derfor er det viktig at anlegget blir riktig dimensjonert.

Det vi ser nå er at de fleste investerer i 3,6- 5 kWp solcelleanlegg. Disse anleggene vil produsere fra 3600- 5000kWh. Verdien av denne investeringen vil da være det du normalt ellers måtte betalt pr kWh på strømregningen din. 


Hva er strømprisen? 

Strømprisen er satt sammen av flere deler. Under viser vi deg hva den vil inneholde når du skal se på verdien av egenprodusert strøm:

Spotpris, den prisen du betaler til strømleverandøren din. LOS, NorgesEnergi osv.

Nettleie, den prisen du betaler for at strømmen skal bli fraktet i ledningene fra kraftverket til stikkontakten din. 

Elavgiften, en tilleggsavgift til det offentlige.

Vi har ikke tatt med fastledd for nettleie og strømabonnement da du må betale dette uavhengig av hvor mye strøm du bruker. 


Grafisk fremstilling av strømprisen

I skrivende stund sparer du over en krone for hver egenproduserte kWh. Hva fremtiden vil bringe er ikke lett å si, men strømnettet i Norge har behov for oppgraderinger i milliardklassen de neste årene. Det har dessverre blitt  etterslep på vedlikehold og oppgraderinger gjennom årene. Frem mot 2022 skal det investeres 35-40 milliarder i nettet. Regningen sendes videre til forbrukerne gjennom økt nettleie. Har man investert i solceller vil man sannsynligvis spare mer og mer i takt med økt strømpris.


Trenger jeg batteri i tillegg til solcellene? 

Nei, men du kan. Enda er det slik at prisen på batterier er litt for høy sammenlignet med gevinsten. Det vil lønne seg å selge overskuddstrømmen og kjøpe den tilbake når sola er gått ned. Men energimarkedet står foran et skifte. Med nye energitariffer vil det trolig gjøre det mer attraktivt å montere batterier. Vi kan selvfølgelig levere "offgrid" løsninger om det er aktuelt.


Mono- poly- krystall- hva er det? 
Det er stort sett to solcelletyper. De korrekte navnene er monokrystalinske og polykrystalinske solceller. Dette blir ofte forkortet til mono-/polykrystall eller kun mono og poly solceller. Et annet ord for poly som også brukes er multi. Vi gjenkjenner monokrystallinske paneler ved at de er svarte og ensfargede. De har høyest virkningsgrad, og forvandler vanligvis 15-20% av solenergien til elektrisitet. De polykrystallinske har sjatteringer i blått, og kan minne om mørk blå marmor. Virkningsgraden er litt lavere, ca 12-18%. 


Mono

mono solceller

Poly

poly solceller


Vi leverer i hovedsak monopaneler på våre anlegg.


Kan jeg få lån i banken til kjøp av solceller? 

De fleste med normalt god økonomi og lånegrad kan nok sannsynligvis få utvidet boliglånet for å investere i solcelleanlegg. I mange tilfeller kan du gå i pluss fra dag én med lånte penger! Ta kontakt med banken din og spør om hva de kan tilby. I Norge er forholdene for solceller like gode som i Tyskland, det landet i verden med mest solkraft installert. 

Vi leverer solcelleanlegg i alle størrelser til både privat og næring. Som elektroinstallatør utfører vi hele jobben. 

Våre anlegg er satt sammen av kjente merkevarer av høy kvalitet. Blant annet Solar Edge, Longi Solar og Wagner

Basert på ditt behov kan vi levere det du trenger. 


Private får støtte på opp mot 30 000,- fra ENOVA for å montere solcelleanlegg. Det finnes gode støtteordninger for landbruket også, se mer på innovasjonnorge.noTa kontakt for bestilling eller befaring.Kostnader for kjøring utover 15km fra ELKAMs adresse tilkommer etter statens regulativer.

I priseksemplene er det beregnet standard montering på en vanlig  en-etasjes  enebolig med normalt god adkomst til takflater.Gå til toppen igjen

Gode tilbakemeldinger

 

 ELKAM AS

Lygnaveien 440

4590 Snartemo

Org.nr 921 318 332 MVA Foretaksregistrert 

 

 

Følg oss på Facebook


Følg oss på InstagramBESØK VÅR STAND PÅ TINGET 2019!

 

 

 ELKAM AS

Lygnaveien 496

4590 Snartemo

Org.nr 921 318 332 MVA Foretaksregistrert